LİNUX KULLANICILARI İÇİN BAZI SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ

Öncelikle merhaba yazı yazmayalı baya olduğunu farkettim.Geri dönüşüde not defterime kaydettiğim başıma gelen bazı olabilitesi yüksek sorunlarla yapmak istedim.

1.sudo apt-get update komutunu terminalde çalıştırdığımda aldığım bir sorun ve çözümü
sudo apt-get update komutunu terminalde çalıştırdığımda update yapmıyordu http hataları alıyordum ve komut tamamlanınca çıktıda verdiği hata
E:Bazı indeks dosyaları indirilemedi.Bu dosyalar yok sayıldılar ya da önceki sürümleri kullanıldı.
Siz siz olun komut satırınıza sonucunu tahmin edemediğiniz komutlar çalıştırmayın diyip uyarımı yaptıktan sonra bu sorunu çok basit birşekilde aşabilirsiniz.İşletim sisteminin update ve upgrade yaptığı depoların serverlarını değiştirmekle halledebiriz.Ayarlardaki yazılım güncelleştirmeleri kısmındaki serverı  kendinize uygun server olarak ayarlamanız bu hatanın çözümün ulaştırıyor.
ubuntu









2.Linux işletim sistemini yükledikten sonra karşılaşacağınız bir hata ekran driver problemi
Linuxta yükleme yaptığınızda driver yüklemeyle uğraşmanıza gerek kalmaz normal standartlarda ama bazı alternatif durumlar hariç kurulumu yaptıktan sonra fare imlecinizin titrediğini yada yanıp söndüğünü farkederseniz ozaman ekran driverınızla ilgili ayarlarda sorun vardır.Peki bu sorunu nasıl aşarız.
İlk olarak lspci komutunu komut satırında çalıştırıp driverlarımızla ilgili bilgilere bakalım.Bu komut çıktısını doğru analiz etmek çok önemli 
$lspci | grep VGA


linux

 Daha sonra ekran driverımıza uygun güncelleme ve yüklemeleri sürüm ve modeline göre indirebiliriz.
Ekran kartı nvdia olanlar için;
$sudo apt-get purge nvdia*
$sudo apt-get install nvidia-331-updates-dev
Diğer ekran kartı modelleri için bu adresten yararlanabilirsiniz.
 https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

3.Linux işletim sisteminizi yeni kurdunuz ve localhostu çalıştımak ve onunla ilgili bazı işler yapmak istediniz diyelim ozaman sisteminize apache web sunucusu kurmalısın yoksa tarayıcnızdan localhost yazmanız anlamsız olucaktır.
$sudo apt-get install apache2

apache








Yazıp çalıştırınca yukarıdaki ekran görüntüsünü elde etmeliyiz.


Web ile ilgili işlem yapıcak arkadaşlara son tavsiyem php ve mysql de kurmalarıda gerekli.
$sudo apt-get install php5 php5-mysql mysql-server burdada mysql parolası belirlemek dışında başka bir geri dönüş almadan işlemleri tamamlarsınız.

apache








Yorumlar

Popüler Yayınlar