ANDROİD CİHAZLARDA ADB BAĞLANTISI



Aslında Adb baglantısını anlatmadan önce biraz adb nin ne oldugundan bahsedicegim.Android debug bridge  yani  açılımındanda çıkaracagımız gibi bize bilgisayarımızla cihazımız arasında köprü görevi yapar. Ve Adb bir bilgisayar komut satırı üzerinden cihazımızın degişmesine olanak saglar.

1.adım:Bu baglantıyı saglamanın ilk aşaması bilgisayarımıza bir Android sdk manager yüklemekten geçiyor.Eclipse üzerinden Android ortamı kurmuş herkeste bu kurulum vardır zaten.Ama Olmayanlarda http://developer.android.com/tools/help/sdk-manager.html bu linkten kolayca kurulumu uygulayabilirler.

android adb 














2.adım: Eger sdk kurulumlarındaki ayarlarla ilgili bir aksaklık varsa  bu komutu terminale yazıp çalıştırın $sudo apt-get install android-tools-fastboot .Bu sayede Sdk için gerekli ayarları yapıyorum


3.adım:Sonra usb kablomu cihazıma takıp bilgisayarıma baglıyorum.Bu noktada dikkat etmem gereken  telefonumun ayarlar menüsünden geliştirici seçeneklerine girip usb hata ayıklama moduna alarak işleme devam ediyorum.Daha sonra terminale $adb devices komutunu çalıştırıp baglantıyı saglayıp saglamadıgımı görüyorum. Yani bu komut baglı olan cihazları listelemiş oluyor.Bu komutunun ekran çıktısında devices olarak geri dönüş alırsam baglantıyı kurmuş oluyorum.

4.adım:Son olarak $adb shell komutunu çalıştırarak telefonumun komut satırına baglanıyorum

Yorumlar

Popüler Yayınlar