LİNUX İÇİN ANDROİD SDK VE İNTELLİJ KURULUMU


Öncelikle her nekadar kolaymış hissi versede kurulumu dogru yapmadıgınızda aldıgınız hatalar saç yoldurtucu kıvama getiriyor insanı.O yüzden kurulumu en dogru şekilde kurmanızı tavsiye ederim.

1.adım: İlk olarak http://www.jetbrains.com/idea/download/ bu linkten intellij son sürümünü bilgisayarıma indiriyorum.Ve zipli halinden kurtarıyorum.

android 










2.adım: Daha sonra  oracle  jdk kurulumu yani java geliştirme paketi kurulumu yapıcagız.http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk7-downloads-1880260.html bu linkten bilgisayarınıza uygun olanı seçip indirin.Yada terminalden şu komutu yazarakta inditrebilirsiniz.

$sudo  apt-get install oracle -java7-installer


 3.adım: Daha sonra zipli halinden kurtarıyorum.Bu noktada sdknın ayarlarını yapıyorum ben apı 19 için tüm paketleri indirdim.Siz diger seçenekleri  kurabilirsiniz.Zaten diger kurulumlarıda yapınca intellijde yazdıgım uygulamaya run yapınca   cihazımla arasında uyuşmazlık oluyorsa yani şu uyarıyı alıyorsanız  Failure [INSTALL_FAILED_OLDER_SDK]
 apı degerini Android manifest.xml dosyasında yazılı olan sdk versiyonunu buradan düşürün ve  telefonunuzun android sürümüne uygun hale getirin.

 Ayarları yapmak için sdk yı terminalden açıyorum.

$cd sdkdosyasınınyolu
 $cd /tools
$./android


 android




sdk
 

  4.adım: Ve son olarak  terminalimi açıyorum. bu klasörün içine giriyorum.Ve inteliji kurduktan sonra açarken bu yolu izlicem.
$cd klasörünyolu

$cd /bin

$./idea.sh 
 


  android



  5.adım: En son sdk  ile ilgili kurulumu yaptıgım için yeni proje açıp  sdknın yolunu  belirtiyorum

sdk






Yorumlar

Popüler Yayınlar